А учні Іванові та фарисейські постили. І приходять вони, та й говорять до Нього: Чому учні Іванові та фарисейські постять, а учні Твої не постять? Ісус же промовив до них: Хіба постити можуть гості весільні, поки з ними ще є молодий? Доки мають вони молодого з собою, то постити не можуть. Але прийдуть ті дні, коли заберуть молодого від них, то й постити будуть вони за тих днів.
Марка 2:18–20

Головна » Архів матеріалів

В розділ "Основи віри" додано статтю "Що таке час?" інока Василиля (Карпова).

В даній статті розглінуті наступні питання: яка природа часу, який взаємозвязок у часі, як «керувати часом» та ін.


Переглядів: 1125 | Додав: leonc | Дата: 05.08.2010 | Коментарі



Свята Мироносиця Марія Магдалина
Свята Мироносиця
Марія Магдалина

4 серпня віруючі християни вшановують Святу Мироносицю рівноапостольну Марію Магдалину

Свята рівноапостольна Марія Магдалина, одна з жінок-мироносець, удостоїлася першою з людей побачити Воскреслого Господа Ісуса Христа.

Народилася вона в містечку Магдалини в Галілеї. Жителі Галілеї відрізнялися безпосередністю, палкістю вдачі та самовідданістю. Ці якості були властиві і святій Марії Магдалині. З юності вона страждала тяжкою недугою - біснуванням (Лк. 8:2). Перед пришестям у світ Христа Спасителя біснуватих було особливо багато: ворог роду людського, передбачаючи свою близьку ганьбу, повставав на людей з нечуваною силою. Через хворобу Марії Магдалини явилась слава Божа, сама ж вона здобула велику чесноту суцільної надії на волю Божу і нічим незрушиму відданість Господу Ісусу Христу. Коли Господь вигнав з неї сім демонів, вона, залишивши все, пішла за Ним.

... Читати далі »

Переглядів: 3796 | Додав: leonc | Дата: 04.08.2010 | Коментарі



Пророк Ієзекиїль
  Пророк Ієзекиїль

3 серпня день памяті пророка Ієзекиїля

Ієзекиїль (יְחֶזְקֵאל - Бог нехай укріпить), старозавітний пророк, автор названої його ім'ям книги що входить до переліку канонічних книг Біблії.

Святий пророк Ієзекиїль жив в VI столітті до Різдва Христового. Народився в місті Сарир, походив з коліна Левиєного, був священиком і сином священика Вузія. У друге нашестя на Єрусалим вавилонського царя Навуходоносора, в 25-річному віці Ієзекиїль був відведений до Вавилону з царем Ієхонієм II і багатьма іншими юдеями.

У полоні пророк Ієзекиїль жив біля ріки Ховар. Там, на 30-му році життя, у видінні йому було відкрито майбутнє єврейського народу і всього людства. Пророк побачив сяючу хмару, в середині якої було полум'я, а в ньому - таємнича подоба рухомої духом колісниці і чотирьох крилатих тварин, що мали кожне чотири обличчя: людини, лева, тільця й орла. Перед їх обличчями знаходилися колеса, всіяні очима. Над колісницею височів як би кришталевий купол, а над склепінням - подоба трону як би з блискучого сапфіру. На цьому престолі сяюча "подоба Людини", а навколо Нього веселка (Ієз. 1:4-28).

За тлумаченням отців Церкви, пресвітла "подоба Людини", що сидить на престолі сапфіровому, була про ... Читати далі »


Переглядів: 1274 | Додав: leonc | Дата: 03.08.2010 | Коментарі



Святий пророк Ілія
Святий пророк Ілія

2 серпня християни відзначають свято пророка Ілії.

 Святий пророк Ілія - один з найбільших пророків Старого Заповіту - народився у Фесвії Гілеадській в коліні Левиєному за 900 років до Різдва Христового.

Коли народився Ілія, батько його Совак бачив у видінні, що благовидні мужі розмовляли з немовлям, сповивали вогнем і живили полум'ям вогненним. Дане немовляті ім'я Ілія (אֵלִיָּה - фортеця Господня) визначило все його життя. З малих років він присвятив себе Єдиному Богу, оселився в пустелі і проводив життя в строгому пості, Богодумії і молитві. Призваний до пророчого служіння при ізраїльському царі Ахаві, пророк став полум'яним прихильником істинної віри та благочестя. У той час ізраїльський народ відпав від віри своїх батьків, залишив Єдиного Бога і поклонявся язичницьким ідолам, шанування яких ввів безбожний цар Єровоам. Особливо підтримувала ідолослуження дружина царя Ахави, язичниця Єзавель. Поклоніння ідолу Ваалу призвело ізраїльтян до повного морального розкладу.

Бачачи загибель свого народу, пророк Ілія став викривати царя Ахаву в лукавстві, переконуючи його покаятися і звернутися до Істинного Бога. Цар не послухав його. Тоді пророк Ілія оголосив йому, що, в покарання ... Читати далі »


Переглядів: 2780 | Додав: leonc | Дата: 02.08.2010 | Коментарі



В розділ "Основи віри" додано статтю "Вірую. Віра освічених людей." святителя Миколая Сербського.

Даючи таку назву своїй праці, що являє собою живе і святоотцівське натхненне пояснення православного Символу віри, автор мав на меті довести до свідомості читача одну дуже важливу думку. Поправді освіченою людиною є, на його думку, не той, хто багатий знаннями, а хто "облаштований внутрішньо, всім серцем, усім єством, хто подібний образу Божому, той хто христоподібний, преображений, оновлений, обожнений". Тому, без сумніву, можна сказати, що віра православних християн насправді є віра освічених людей.

У наш час багато людей, особливо молоді, після довгих і болісних духовних блукань і пошуків відкривають для себе православну віру, її надхненну істину, її неоціненне значення для життя і порятунку кожної людини. Тим часом, щоб почати жити в цій істині, необхідно дізнатися про неї зі справжніх, достовірних джерел, від істинних свідків віри, але по можливості сучасних читачеві і близьких йому в його духовних прагненнях. Отже, віра від слухання, а слухання від слова Божого (Рим. 10:17).


Переглядів: 1194 | Додав: leonc | Дата: 01.08.2010 | Коментарі



Святий рівноапостольний великий князь Володимир
Святий рівноапостольний великий
князь Володимир

Сьогодні ми святкуємо пам'ять святого рівноапостольного князя Володимира. Євангеліє Христове було проповідане в наших землях святим апостолом Андрієм ще в першому столітті нової ери, але державною релігією християнство стало лише в Х столітті, за святого князя Володимира.Церква порівнює князя Володимира з апостолом Павлом. Обидва вони спочатку були ревними противниками Христа. Савл гонив християн. Князь Володимир був ідолопоклонником. Савл і Володимир були духовними сліпцями, бо вони не бачили істини Христової. Тому Господь послав обом сліпоту тілесну. Темрява розкрила їм духовні очі, щоб вони побачили Світло Христове.Благодать Божа, а не щось інше, переродила і Савла, і Володимира. Савл став великим апостолом Павлом, який потрудився у проповіді Євангелія більше за всіх інших апостолів. Він проніс світло Христової віри від Сходу до Заходу Римської імперії. А князь Володимир Київську Русь, що кланялася могильним богам, зробив християнською.

Святий рівноапостольний великий князь Володимир. Небагато імена на скрижалях історії можуть порівнятися за значенням з ім'ям святого рівноапостольного Володимира, хрестителя Київської Русі. Володимир був онук святої рівноапостольної Ольги, син Святослава († 972). ... Читати далі »


Переглядів: 4215 | Додав: leonc | Дата: 28.07.2010 | Коментарі



Архангел Гавриїл
Архангел Гавриїл

Архангел Гавриїл - благовісник таїн Божих.

Ім'я Гавриїл (גַּבְרִיאֵ֕ל) в перекладі з єврейської мови означає: чоловік Божий, фортеця Божа, сила Божа.

Архангел Гавриїл один із семи Архангелів, що посилаються Богом для сповіщення людям великих справ Божих. Архангел Гавриїл кілька разів згадується в Писанні, як Небесний вісник, якого Бог посилає, щоб донести людям Свої плани про порятунок роду людського.

Він пояснив пророкові Даниїлові пророчественні бачення про царів і царства (Дан. 8), про час пришестя Спасителя ... «і ще я говорив на цій молитві, а той муж Гавриїл, якого я бачив у видінні напочатку, швидко прилетів, і доторкнувся до мене за часу вечірньої хлібної жертви. І він напучував мене, і говорив зо мною та й сказав: Даниїле, я тепер вийшов, щоб умудрити тебе в розумінні. На початку молитов твоїх вийшло слово, і я прийшов об'явити його тобі, бо ти улюблений, і приглянься до цього слова, і придивися до видіння. Сімдесят років-тижнів призначено для твого народу та для міста твоєї святині, аж поки переступ буде докінчений, і міра гріха буде повна, аж поки вина буде спокутувана, і вічна правда приведена, аж поки будуть потверджені видіння й пророк, і щоб помазати Святеє ... Читати далі »


Переглядів: 3387 | Додав: leonc | Дата: 26.07.2010 | Коментарі




Переглядів: 1078 | Додав: leonc | Дата: 24.07.2010 | Коментарі



До розділу "Основи віри" додано статтю "Сміх: як до нього ставитися?" диякона Михайла Першина

В даній статті розкрито наступні питання: яка діалектика сміху, що несе сміх - негатив чи позитив, що говориться в Біблії про сміх, ставлення чернецтва до сміху.


Переглядів: 1154 | Додав: leonc | Дата: 22.07.2010 | Коментарі



До розділу "Основи віри" додано статтю "У чому сутність християнства" професора Московської Духовної Академії Олексія Ілліча Осіпова

В даній статті розкрито наступні питання: що таке Християнство, чим воно відрізняється від інших релігій, які його особливості, що може дати Християнство людині та багато інших.

Також до розділу "Питання «особистості»" додано статтю "Люди дуже потрібні один одному" Анастасії Бондарук.


Переглядів: 1095 | Додав: leonc | Дата: 20.07.2010 | Коментарі


« 1 2 ... 8 9 10 11 »
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Аватар KamPod_
Чомусь зазвичай у людському суспільстві навпаки - запам'ятовують огріхи і погані справи, а добре швидко забувається

Аватар leonc
Для перегляду коментарів із соціальних мереж, потрібно клікнути на відповідну назву під словом "Коментарі"

Аватар KamPod_
Можна попросити уточнення, опис відмінностей?

Завжди цікавили такі питання (воно і буде уточненням відмінностей):
Приклад 1 - я один в родині виявився достойним вічного життя а решта (чи навіть більша частина) моїх близьких і родичів не прагнули до цього і не змогли його досягти. Тоді питання - хіба це буде те ж життя що і в земному існуванні? навіщо воно мені, якщо я не буду м

Аватар KamPod_
Якщо після смерти нас чекає вічне небуття, тобто, якщо там за межею нічого немає, то тоді життя немає сенсу взагалі.

Я не відкидаю думку що так і є. Адже ж немає сенсу від життя тварин які нас оточують - вони не отримають воскресіння до вічного життя згідно з Біблією

Аватар KamPod_
А яке більш логічне порівняння тут доречне?

У тому то й справа, що логіки у переродженнях в нове життя мало, точніше її немає

Аватар KamPod_
Все вроді б то так і можна провести паралель між народженням немовля і закінченням існування або смертю внутріутробного плоду. Але мені здається у випадку з немовлятами повірити їм набагато легше що є щось поза їх світом, адже навколо них реальна перешкода яку вони навіть можуть торкатись. А в випадку з людиною і її народженням після смерті, то такої перешкоди яку можна було б відчути немає тому і

Аватар KamPod_
Дуже тонко підмічено на рахунок мами ось це:"Вона скрізь навколо нас, ми в ній перебуваємо і завдяки їй рухаємось і живемо. Без неї ми просто не можемо існувати"
Дійсно перегукується з канонами релігії і віри що Бог всюди навколо.

Аватар leonc
Я з тобою цілком погоджуюсь. Адже «Христос помер за всіх, щоб ті, хто живе, вже не для себе жили, але для померлого за них і воскреслого … Отже, хто в Христі, той нове створіння; давнє минуло, тепер усе нове» (2 послання до Коринф’ян 5:15,17). Як наслідок - «Хто увірує і охреститься, буде спасений, а хто не увірує, буде осуджений» (Марка 16:16) і це абсолютно не залежить від якихось вроджених

Аватар KamPod_
Порівняння з метеликом також не дуже логічне як на мене. У комашки п'ять стадій розвитку кожну з яких можна описати і "пощупати", є впевненість і наукові доведення що так і буде, а в випадку з починаючи третього життя? Усе покладається лише на вірі що так і є - тобто знову прийшли до вихідної точки чи є взагалі щось після фізичної смерті і навіть якщо є, то помоєму цей індивід у трет

Аватар KamPod_
Взагалі то п'ять життів якось взагалі не по християнськи, якась реінкарнація спадає надумку, хоча далі читаючи зрозумів що мається на увазф дещо інше.
Дуже заінтригувало коли читав, що розвиток зародка в утробі це перше життя. І реальне народження виходить що є логічним продовженням закінчення цього життя. Але ж виходить що Адам і Єва не мали цього першого життя, як в принципі і третьог

 
 
leonc © 2010-2024
Безкоштовний хостинг uCoz Google